Litt om nettsiden...

Denne nettsiden ble i utgangspunktet laget for å selge naturbilder til ymse bruk, men allerede før den ble ferdig hadde den vokst ut over den rammen. Den blir vel forresten aldri ferdig, men vil forhåpentlig utvikle seg i mange retninger etter hvert.

Rent teknisk er sidene laget i Drupal 6, og ser ut til å fungere best med Mozilla Firefox som nettleser. Dette gjelder særlig for sider med mange bilder om hverandre. Inntil jeg har lært litt mer om de tekniske sidene ved nettprogrammering, har jeg ikke lagt til rette for direktekontakt og tilbakemeldinger på nettsidene. Men send gjerne en epost til torelarsen.nf@gmail.com dersom du har spørsmål eller kommentarer.


Jeg bor i Leikanger ved Sognefjorden, og har gjort det siden 2001. I 2007 tok jeg opp igjen min tidligere altoppslukende hobby (og delvis levevei) naturfotografering, etter en lang pause som skyldtes en kombinasjon av stadig mer framtredende familiære forpliktelser, og at verden gikk mer og mer over til digital fotografering. Den første famlende digitalteknikken fristet ikke til å skifte side, samtidig som det var vanskelig å fortsette med film, som jo var å satse på en døende hest.

I det sivile liv har jeg arbeidet som biolog ved universitetet i Bergen, ved høyskolen i Volda, og for WWF med Polarmiljøsenteret i Tromsø som arbeidsplass. Ønsket om en mindre omflakkende tilværelse førte etter hvert til jobb som naturvernkonsulent hos Fylkesmannen i Sogn og Fjordane.

På fotosida begynte det med fuglefotografering i hjemtraktene på Sunnmøre. Som student var jeg litt senere med på å opprette lokallaget av BioFoto i Bergen, og havnet etter hvert i sentralstyret som sekretær, i perioden da medlemstallet begynte å ta av og medlemsbladet utviklet seg fra stiftet stensil til det høyglanspolerte Naturfotografen. Har også vært styremedlem i Norsk Ornitologisk Forening, og i fuglemiljøet i Bergen traff jeg en kar ved navn Terje Hellesø, som var nyopptatt medlem i Norske Naturfotografer (NN) og lurte på om ikke det kunne være noe for meg også. Og slik ble det.

I dag er jeg ikke medlem i noen av fotoforeningene, da ingen av dem har mye å tilby i tynt befolkede strøk vestpå. Tilgang til bildebyrå var et argument, men ettersom jeg tidligere drev en relativt omfattende foredrags-virksomhet og dermed ikke kunne sende vekk de beste bildene, ble det ikke til at jeg benyttet meg av Samfotos tjenester. Nå er foredragene erstattet av aktiv fotografering igjen, og noen titusen lysbilder har inntatt pensjonisttilværelsen i heimen (og venter relativt tålmodig på å bli skannet...).

 


CV

- Første person med samtidig medlemskap i BioFoto og Norske Naturfotografer. Den gangen var regelen slik i NN at man ikke kunne være medlem i andre naturfotoforeninger, men ettersom regelen ikke var underbygd med argumentasjon, så jeg ingen grunn til å etterkomme den. Etter det forsvant visst denne praksisen.

- Eneste fotograf med bilder i alle bind av siste utgave av Norges Dyr (joda, det begynner å bli en stund siden).

- Eneste nordmann som har spist speilegg av rosenmåse (tror jeg, da).

- Har brukt Olympus-utstyr siden begynnelsen av 1980-tallet.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer